Een artistiek vloerkleed, dat is toch wel iets mooier dan een dertien in een dozijn-tapijt van saai polyester. Bij Trendcarpet koop je vloerkleden met kunstzinnige patronen en weefvormen, die vaak door traditioneel levende wevers gemaakt zijn. Tevens zijn ze ongelofelijk betaalbaar. Er zijn verschillende soorten bijzondere tapijten.

Een kleurrijk Berber vloerkleed

Tapijten uit de Marokkaanse Berber-traditie zijn gemaakt van wol en hebben intense natuurlijke kleuren, die uit lokale planten en vruchten gewonnen worden. Soms hebben ze patronen die doen denken aan Perzische tapijten, maar de patronen zijn simpeler en oorspronkelijker. De authentieke Berbertapijten van Trendcarpet worden opgekocht in het Atlas-gebergte.

Afghaanse tapijten met geometrische motieven

We hebben jammer genoeg weinig positieven associaties met Afghanistan. Zonde, want de veehouders uit deze streek hebben een lange traditie van prachtige tapijten weven, die lokaal meestal aan de muur gehangen worden. Een Afghaans vloerkleed heeft bonte kleuren en kan helemaal volstaan met geometrisch gerangschikte ruiten, hoeken, sierranden en plantmotieven. Twee van de populairste tinten in deze kleden zijn dieprood en azuurblauw.

Voddenkleden voor de moderne hippie

Voddenkleden, zijn die artistiek of een rommeltje? Vrolijk zijn ze in ieder geval: ze worden gemaakt van dikken lagen wol in wild uiteenlopende kleuren, die het tapijt het aanzien van een Picasso-schilderij of een regenboogje geven. Die opeengepakte wolvezels voel je terug onder je voeten: een voddenkleed is een beleving voor oog en tastzin. Hiermee grijpen deze kleden terug op de vernieuwende doe-het-zelf-geest uit de vrije jaren 60. Er zijn trouwens ook subtieler gekleurde voddenkleden die aansluiten bij een wat modernere huisinrichting.

Een echt Perzisch tapijt voor een scherpe prijs

Al meer dan 100 jaar zijn Perzische tapijten een hit in het Westen en het is nog steeds mogelijk om een authentieke ‘Pers’ te kopen. Bij Trendcarpet hoeft dat niet eens een rib uit je lijf te kosten! Hun tapijten komen uit Iran en hebben de complexe symmetrische beelden in de zware rode, donkerblauwe en ivoren tinten waar het Perzisch tapijt om bekend staat. Dit is luxe die het middelpunt van je huis vormt en die ook nog eens lekker warm en zacht is!