Het museum van Brabants bekendste kerk Sint-Jansmuseum

Maquette Sint-Janskathedraal Den Bosch

Dit is Nu te zien

DEN BOSCH - Drie jaar heeft Riny van Hassel uit Rosmalen eraan gewerkt. En nu is ie klaar. De Sint Jan op schaal: EEN op 75. Een zeer gedetailleerde kopie van de Bossche kathedraal. 2500 uur werk had Van Hassel eraan: \"Ik dacht best wel eens: dat gaat het niet worden, zo veel werk. Maar het is toch gelukt.\" Riny heeft een scherp oog voor detail. Het dak van zijn replica kan eraf en je kunt een blik in de kathedraal werpen. Ook daar is alles helemaal afgewerkt, tot aan de details in de ramen en zuilen aan toe.
Hij staat nu nog in de woonkamer. Bijna een meter hoog en anderhalve meter in de lengte. Het model is ongelofelijk gedetailleerd. \"Ik kan soms niet geloven dat ik het geduld heb gehad om door te gaan.\"

Maar nu heeft Riny van Hassel dan toch een goede bestemming gevonden voor zijn maquette en dat is het Sint Jansmuseum de Bouwloods. Waar kan deze beter staan dan in dit museum , vlak bij zijn grote voorbeeld, de kathedrale basiliek de Sint Jan, tussen de originele middeleeuwse beeldhouwwerken en sculpturen die hier na lange restauratieperioden worden bewaard.

Bron: Stadsblad

Antwoorden speurtocht: